vrijdag 26 maart 2010

flappen kaart met werkbeschrijving tutorial

Dit is de voorkant:


Voorkant met het strikje los:


Binnenkant van de kaart:


Achterkant van de kaart:


Ik heb veel vragen gekregen over deze flappenkaart hoe ik deze gemaakt had. Wat is dan handiger dan een uitleg op de blog.

Begin met een stuk basis papier van 15 bij 26 cm en ril deze op 15cm. Ik gebruik hier altijd mijn score-pal voor maar dat kan je ook met het botte kant van een mesje doen.


Maak twee stroken van 4,5 en 15 cm van hetzelfde papier. Ril ze allebij op 8 cm.We gaan nu aan de gang met designpapier. Ik heb gekozen voor 2 vellen van 15 bij 15 cm van het oh zo schattige Making memories flutter papier.


Naast de 2 vellen hierboven heb je 2 nog 2 vellen nodig. Deze snij je tot een formaat van 15 bij 10.5cm. Ik heb zelf weer gekozen uit de serie Making-memories flutter papier.Als laatste 2 stukken design papier van 7,5 bij 4 cm.Plak dubbelzijdig plakplastic zoals op de foto:Kijk even waar je de 2 flappen wilt hebben. Het mooiste is dat ze de grote flap tegenhouden.Als je tevreden bent kan je ze vastplakken:

Ik heb alle designvellen plus de kaart voorzien van bruine inkt aan de zijkanten. Ik vind het een mooi effect geven. Plak het designvel van 15 bij 15 cm bovenop de kaart zodat je niet ziet hoe de flappen bevestigd zijn.
Je kan alle design vellen op hun plek plakken (zie foto). In de flappen maken we gaatjes. Ik heb de crop-a-dile hiervoor gebruikt.De eyelets kunnen er nu in:Nu kan je de kaart naar hartelust versieren. Ik heb gebruik gemaakt van deze stempels:
piggy- vogeltjes voeren en de piggys-narcis


Daarna ben ik aan de slag gegaan met de Floral punches deze ponsen zijn erg leuk om te gebruiken. je kan zo namelijk echt reliëf in je bloem maken.


Ik laat hier even zien hoe dat moet. Je ponst uit cardstockpapier je bloem uit:


Dan heb je dus zo je bloem.


Leg nu de bloem in de 2e pons. Je koopt ze altijd per 2, de 1 ponsts de andere embrost.Een paar keer flink duwen en dit is het resultaat:


(bijna) alle spullen voor deze kaart kan je bestellen bij Het Hobbykoffertje
en Monique heeft ook een hele leuke actie die loopt tot eind April. bij iedere besteding van 25 euro aan producten. krijg je een lot. en eind April kiest ze dan een winnaar(res) en die kan de roze cuttlebug winnen!!

3 opmerkingen:

 1. O wat leuk gemaakt en een tutorial erbij
  mm wat willen we nog meer.

  Bedankt meiden

  Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie kaart echt heel leuk gedaan
  en met uitleg toppie hoor

  groetjes elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk Martine, die tutorial is echt super joh! Ik ga hem heel snel maken, dit is zooo makkelijk zo hihi....


  groetjes!
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen